În magazinul nostru web, la cumpărături care depășesc valoare 200 lei, ai livrare gratuită.

Aveți întrebări? Sunați-ne! 0731-920-150

Blog

Ești începătoare în domeniu? Îți prezentăm câteva termeni cu care te vei întâlni des.

Ești începătoare în domeniu? Îți prezentăm câteva termeni cu care te vei întâlni des.

Dacă ești nouă în acest domeniu , sigur că te-ai întâlnit cu expresii des folosite în domeniul unghiilor tehnice . Dacă încă nu îți este clar înțelesul lor, atunci acum este momentul să te familiarizezi cu ele ! În acest blog am adunat termenii  cele mai des întălnite  și încercăm să Te ajutăm în înțelegerea corectă a lor.

Tipsuri:

Este un material care se lipește pe unghia naturală prin care se prelungește și  întărește unghia natural . Tipsurile au diferite mărimi  casă găsim corespunzător pentru fiecare unghie.

Construcție de unghii:

În cursul construcției de unghii materielul(gel sau acril) se așează pe suprafața unghiei , după care se formează și se ornamentează.

 

Materile de construcție:

La  construcția de unghii se poate utiliza gel sau acril.

 

Gel de construcție:

Gelul de construcție este un material special care se poate așeza  pe unghia naturală sau pe unghia falsă . Gelurile de construcție se polimerizează la lumina UV sau LED.

 

Acril:

Acrilul, sau praf de porțelan este o substanță specială sub formă de praf care cu amestecarea cu un lichid special devine  un amestec care se va întinde pe unghia naturală.

 

Primer:

Primerul este o soluție de pregătire care se aplică pe unghia naturală înainte de a începe construcția de unghii .Primerul asigură aderența gelului de suprafața unghiei  și protejează unghia de leziuni.

 

Șablon:

Este un produs confecționat din hârtie sau plastic care se așează pe unghia naturală. Peste șablon se aplică gelul sau acrilul. Este folosit la prelungirea unghiei naturale și pentru obținerea unei forme corespunzătoare a unghiei.

 

Filing:

În cursul acestei procedure unghia falsă este modelată și netezită.

 

Lifting:

Este fenomenul când între pielea care încomjoară unghia falsă și unghia falsă intră aer .Acest fenom se întâmplă de obicei când  construcția de unghii nu a fost făcut corespunzător sau nu s-a folosit primer.

 

Overlay:

Este un strat mai subțire care se poate realiza peste unghi naturală sau unghia falsă . Scopul este ca să  corecteze rezistența și aspectul unghiei false.

 

Manichiură franțuzească:

Manichiura franțuzească este o tehnică elegantă de construcție  prin care gelul de construcție este aplicat peste un strat de culoare naturală, iar vârfurile unghiiei sunt colorate în alb.

 

Refil:

Este o procedură prin carea sub unghia falsă crescută se introduce un alt strat de substanță ca să mărescă rezistența și  durata manichiurii.

 

Curba C:

Este curba pe care trebuie să le obținem la construcție ca unghia să fie rezistentă.

 

Lampă UV:

Lămpile UV sunt folosite pentru polimerizarea gelului sau a acrilului .Radiația lămpii declanșeză o recția chimică în material, datorită cărei se întărește  și obținem o suprafață rezistentă.

 

Top coat:

Top coat este un strat transparent care se aplică ca ultim strat în cursul construcției de unghii. Rolul său este ca să protejeze ornamentarea și să asigură un luciu puternic manichiurii.

 

Aceste expresii din domeniul construcției de unghii sunt numai câteva cu care te poți întâlni. Este foatre important, dacă dorești să lucrezi în acest domeniu , să cunoști înțelesul lor  ca să  înțelegi pe deplin procedurile folosite la construcția unghiilor .Cunoscând aceste termene vei fi mai încrezătoare și mai sigură pe tine .Pentru că domeniul de manichiură este un domeniu cu care poți exprima creativitatea Ta!