În magazinul nostru web, la cumpărături care depășesc valoare 200 lei, ai livrare gratuită.

Aveți întrebări? Sunați-ne! 0731-920-150

Blog

4 nutrienți, care ajută la unghiile despicate

4 nutrienți, care ajută la unghiile despicate

Unghiile, sănătoase și bine îngrijite sunt importante pentru mulți oameni, însă, din păcate, multora le provoacă probleme unghiile fragile și despicate. Cu toate acestea, cu ajutorul nutrienților potriviți, putem îmbunătăți starea unghiilor. Iată cele 4 nutrienți care sunt deosebit de importanți în cazul unghiilor fragile și despicate.

Biotina

Biotina (sau vitamina B7) este o vitamină solubilă în apă care joacă un rol important în menținerea sănătății părului, pielii și unghiilor. Lipsa de biotină adesea duce la unghii fragile și despicate. Printre alimentele bogate în biotină se numără ouăle, ficatul, soia, nucile și cerealele integrale.

Zincul

Zincul este un mineral care joacă un rol important în menținerea sănătății unghiilor. Lipsa de zinc adesea cauzează unghii fragile și despicate. Printre alimentele bogate în zinc se numără carnea, ouăle, nucile și cerealele integrale.

Fierul

Fierul este un mineral important care contribuie la circulația sănătoasă a sângelui. Lipsa de fier adesea cauzează unghii fragile și despicate. Printre alimentele bogate în fier se numără carnea roșie, fasolea, spanacul și semințele de dovleac.

Acizii grași omega-3

Acizii grași omega-3 sunt acizi grași importanți pentru menținerea sănătății pielii și a părului și pot ajuta și la îmbunătățirea stării unghiilor. Printre alimentele bogate în acizi grași omega-3 se numără somonul, nucile și semințele de in.

În concluzie, asigurarea unei alimentații adecvate și aportul de nutrienți esențiali sunt cheia tratării unghiilor fragile și despicate. Consumul regulat de biotină, zinc, fier și acizi grași omega-3 poate ajuta la îmbunătățirea stării unghiilor și la asigurarea unor unghii sănătoase și puternice. Cu toate acestea, dacă unghiile fragile continuă să fie o problemă, este recomandat să consultați un specialist.