În magazinul nostru web, la cumpărături care depășesc valoare 200 lei, ai livrare gratuită.

Aveți întrebări? Sunați-ne! 0731-920-150

Blog

Sfaturi de nutriție, dacă dorești unghii puternice și sănătoase

Sfaturi de nutriție, dacă dorești unghii puternice și sănătoase

Unghiile sănătoase sunt  atractivi nu numai estetic, îți confim,ă sănătatea întregului organism. Alimentația corespunzătoare cu întroducerea substanțelor nutritive adecvate, au un rol esential în menținerea sănătății unghiilor. Dacă dorești ca unghiile Tale să fie puternice și să strălucească de sănătate, urmărește următoarele sfaturi.

Consumă cantitate adecvată de proteine:

Substanța de bază din care sunt alcătuite unghiile sunt proteinele, deci este important să consumi cantitate suficientă din aceste substanțe. Alege alimentele cum este carnea, peștele, ouă,nuci și leguminoasele care sunt bogate în proteine.

 

Vitamina C:

Vitamina C ajută la sintetizarea colagenului care sunt substanțe importante pentru menținerera sănătății unghiilor. Consumă alimente cum sunt citricele, fructele de pădure, ardei și broccoli, care sunt bogate în vitamina C.

 

Consumă biotinină:

Biotinina, cu altă nume vitamina  B7, este esentială în creșterea și fortifierea unghiilor. Le găsim în ouă,nuci, leguminoase și în banane. Se găsește și în piele și păr, deci consumarea biotininei are și alte avantaje pentru organism.

 

Ajută organismul Tău cu consumul de acizi grași omega-3:

Acizii  grași omega-3 ajută la menținerea hidratării normale a unghiilor , astfel unghiile vor fi mai puternice. Acizi grași omega -3 găsim în peștele de mare, cum este somonul sau heringul, în uleiul de in sau de chia, care conțin cantități însemnate de acizi omega -3.

 

Consumă zinc:

Zincul este o substanță esențială în creșterea unghiilor  și în menținerea sănătății lor. Le găsim în carne , în cerealele integrale, în semințele de dovleac și sezam.Să nu depășim doza zilnică recomandată.

 

Nu uita de fier:

Lipsa fierului cauzează problemle unghiilor și a părului .  Este important  să consumi cantitate suficientă de fier , Găsești cantități însemnate în  fasole, spanac, leguminoase, și în carne . Este recomandat să combinăm cu alimente ce conțin vitamina C ,astfel facilităm absorbția fierului în organism.

 

Fii atent la hidratarea corespunzătoare:

Hidratarea insuficientă a organismului cauzează apariția unghiilor fragile și deshidratate. Consumă cantitate suficientă de apă, alimente cu conținut ridicat de apă,cum sunt fructele, legumele.

 

Evită consumul de alcool și coffeină în exces:

Alcoolul și cofeina au efect deshidratant asupra organismului ,deci pot cauza deshidratarea unghiilor. Reduce consumul de alcool și limitază consumul de coffeină ca să menții sănătatea unghiilor.

 

Folosește suplimente alimentare:

Dacă ai probleme cu întroducerea cantității suficiente de substanțe nutritive și a microelementelor prin alimentație,sau ai creanțe de vitamine specifice,  încearcă să folosești suplimentele alimentare. Înainte de a începe o cură cu suplimente alimentare , cere sfatul specialiștilor, medicilor sau nutriținiștilor ca să alegi produsul cel mai bun pentru Tine .

 

Important de reținut că sănatatea unghiilor depinde de mai mulți factori, nu numai de alimentație ci și de e îngrijirea corespunzătoare  a unghiilor și de igiena corespunzătoare . Dacă ai probleme mai serioase cu unghiile,cum ar fi :devin casante sau se subțiează, este recomandat să ceri sfatul medicului ca să excluzi alte probleme de sănătate.

Pentru unghii sănătoase , ai grijă de alimentația , să incluzi toate elementele nutritive esențiale mai sus amintite .Pe lăngă dietă ai grijă de tratamentul regulat al unghiilor care asigură protecția lor.

Aceste sfaturi de alimentație și de îngrijire a unghiilor , Te pot ajuta în menținerea sănătății unghiilor.Stilul de viață sănătos, alimentația corespunzătoare și tratamentul adecvat al unghiilor sunt esențiale în menținera frumuseții și sănătății unghiilor.