În magazinul nostru web, la cumpărături care depășesc valoare 200 lei, ai livrare gratuită.

Aveți întrebări? Sunați-ne! 0731-920-150

Blog

De ce este important purtarea echipamentului de protecție în timpul aplicării manichiurii?

De ce este important purtarea echipamentului de protecție în timpul aplicării manichiurii?

Aplicarea gel lacului sau îngrijirea unghiilor este un proces care multora le place să-și facă acasă  sau la saloane de înfrumusețare. Pentru mulț,i o manichiură frumoasă și mâinile îngrijite este foarte important în aspectul propriu.Este important să fim atenți la protecția noastră folosind echipament de protecție. În acest blog vom analiza problema purtării echipamentului de protecție în menținerea sănătății noastre.

Percolele potențiale ale îngrijirii unghiilor 

Procedura de manichiură ni se pare un proces fără pericole, dar analizănd problema ,ne dăm seama că ascunde mai multe pericole pe care nu luăm în considerare. Accesoriile ascuțite,cum sunt foarfecele sau pilele dacă nu suntem ateți , pot cauza diferite leziuni. Leziunea cuticulelor pot cauza infecții sau inflamații. Pe de altă parte diferitele soluții chimice folosite , pot cauza irritații sau alergii.

Protecție pentru siguranță

Echipamentele de protecție , cum sunt măștile și mănușii de cauciuc sunt esențiale în timpul manichiurii. Purtarea mănușilor de protecție , protejează cuticulele față de leziuni și protejează pielelea de la diferite infecții. Este și mai important purtarea mănușilor dacă avem deja leziuni pe mâini. Purtarea măștilor ne protejează de la inhalarea diferitelor substanțe chimice sau substanțe alergene   care se pot degaja în timpul realizării manichiurii. Dacă lucrăm în salon, este și mai important purtarea acestor echipamente, fiindcă trebuie să respectăm cerințele protecției muncii.

Punctul de vedrere al menținerii sănătății 

Purtarea echipamentelor de protecție este foarte important nu numai din punctul de vedere a evitării leziunilor și a infecțiilor  dar și din punctul de vedere a menținerii sănătății.

Accesoriile și substanțele chimice care sunt folosite în timpul manichiurii, pot afecta sănătatea sistemul respirator sau a pielii  noastre. Prin purtarea mănușilor de protecție  reducem contactul direct a pielii cu aceste substante  chimice, reducând astfel  posibilele irritații de piele și diferitele reacții alergice. Măștile filtrează eficient aerul, împiedicăd pătrunderea substanțelor chimice în sistemul respirator.

Important de menționat că purtarea echipamentului de protecție este recomandat nu numai manichiuristei ci și clientei . În timpul procesului de manichiură pot fi transmise diferite boli bacteriene sau fungicide ,care se transmit prin contact direct. Purtarea măștii și a mănușilor asigura ca manichiurista și clienta să fie în siguranță față de bolile transmisibile.

Purtarea echipamentului de protecție ne asigură un mediu de lucru sigur din punctul de vedre al sănătății. O regulă importantă de reținut în timpul manichiurii este  la toate etapele procesului de manichiură să purtăm echipamentul de protecție corespunzător. Să nu uităm nici de spălarea regulată a mâinilor și de curățarea și dezinfectare accesoriilor și a suprafețelor de lucru.

 

Ca procesul de manichiură să fie sigură tot timpul să asigurăm purtarea echipamentului de protecție. Mănușile și măștile  sunt ușor de procurat în magazine sau online. Înainte de a cumpăra să ne asigurăm că mănușile sunt de mărime potrivită, sunt comozi  iar măștile să filtreze corespunzător aerul.

Pe lângă acestea este important să respectăm regulile generale de igienă în timpul procesului de manichiură. Totdeauna să spălați minuțios mâinile cu săpun  înainte de manichiură și după terminarea manichiurii. Curățați și dezinfectați regulat accesoriile de manichiură și suprafața pe care lucrați ca să minimalizați răspândirea bacteriilor și infecțiilor.

Dacă alegem ca manichiura noastră să fie făcută într-un salon de înfrumusețare, tot timpul să verificăm că personalul respectă regulile de igienă, dacă dezinfecția spațiilor și a accesoriilor se face regulamentar. Întrbați manichiurista despre purtarea echipamentului de protecție și despre procesele de dezinfecție.

În concluzie, purtarea echipamentului de protecție în timpul manichiurii, este esențială. Sunt eficiente în evitarea leziunilor și a infecțiilor, deci ne protejează sănătatea.Purtarea măștilor și a mănușilor de cauciuc previne transmiterea bolilor și evită apariția iritațiilor de piele și a reacțiilor alergice. Să ne asigurăm că aceste echipamente tot timpul sunt disponibile și să le folosim în timpul manichiurii. Pe seama siguranței și a sănătății noastre nu merită să facem economii.